Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

 

Vrijdag 13 oktober opent IJsbaan De Meent haar deuren voor het grote publiek. Tot en met zondag 18 maart 2018 kan er weer volop geschaatst worden op de Alkmaarse halfoverdekte 400-meterbaan en in de overdekte ijshal. 

Gratis schaatsen

Vrijdag 13 oktober viert Sportcomplex De Meent een feestje. Er wordt bijzonder nieuws onthuld. Natuurlijk viert de ijsbaan dit feestje mee. IJsbaan De Meent opent haar deuren van 19.30 tot 21.00 uur. Deze avond is de entree geheel gratis! Meer informatie is te vinden op www.demeentalkmaar.nl.

AIJC logo oudDe Alkmaarsche IJsclub is opgericht in 1885. Uiteraard zijn we aangesloten bij de KNSB.logo male

De Alkmaarsche IJsclub (kortweg AIJC) is een vereniging die haar leden de mogelijkheid wil bieden zich op wedstrijdniveau of recreatief te verbeteren in de schaatssport. Dit streven is gericht op langebaanschaatsen en kunstrijden.

Dit wil de vereniging doen in een sfeer, waarbij de leden, door onderlinge betrokkenheid en respect, elkaar stimuleren en helpen.

 

Bij de oprichting van de vereniging, was het weliswaar een andere tijd maar met dezelfde ideeën als nu. Met veel plezier samen de schaatssport beleven in vele facetten. Van lessen en sprinten tot dansen, van topsport tot recreatie, voor jong en oud, met of zonder handicap. Dit alles gedragen door leden en vrijwilligers, al 130 jaar.

 

De AIJC heeft verschillende afdelingen zodat iedereen op zijn eigen manier de schaatssport kan beoefenen. Kun je nog niet schaatsen maar wil je het wel graag leren? Dan kun je terecht bij de afdeling Schaatslessen, Jeugdschaatsen of Zoeff (G-schaatsen). Afhankelijk van je leeftijd en je ervaring, wordt je dan ingedeeld bij een van deze afdelingen. Als je een beetje kunt schaatsen maar je techniek wilt verbeteren kun je hier uiteraard ook terecht.

Kun je al schaatsen dan kies je voor een van de afdelingen Kunstschaatsen (ijshal), Wedstrijdschaatsen (400m baan) of Toerschaatsen. 

 

Kies bovenin het menu de afdeling waar je eventueel zou willen schaatsen. Bij de meeste afdelingen kun je je online inschrijven. Op de contactpagina vind je alle contactgegevens van de afdelingen.

Veel plezier bij het schaatsen!

 

De Algemene Ledenvergadering voor alle leden van de verschillende afdelingen zal gehouden worden op 14 september.

Agenda en plaats worden later bekend gemaakt.

 

H. den Uil

Laatste nieuws

Nieuwsbrief...

Nieuwsbrief...

18.10.2017
Onlangs is de eerste nieuwsbrief verschenen. Je kunt hem downloaden via de link in de bijlage bij dit bericht.
Vrijdag 13 oktober opent IJsbaan De Meent haar deuren voor het grote publiek. Tot en met zondag 18 maart 2018 kan er weer volop geschaatst worden op de Alkmaarse halfoverdekte 400-meterbaan en in...
Impressie van week 1 Summercamp Kunstrijden Alkmaar 2017 1e editie Super intensieve lessen werden gegeven door Marcus Deen Skating, Terry Banghart en Jimmy Tavares! Geweldige off ice lessen met Timot...
De Algemene Ledenvergadering voor alle leden van de verschillende afdelingen zal gehouden worden op 14 september. Agenda en plaats worden later bekend gemaakt. H. den Uil...
Hallo allemaal, Hierbij alle informatie over het Summercamp 2017 in Alkmaar.Lees de informatie goed door en schijf je snel in. Indien er nog vragen zijn kunnen jullie deze sturen naar: summercampa...