Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

voorzittershamer

Op 8 september 2015 vindt de algemene ledenvergadering plaats. Aanvang 20.00 uur in de kantine van het Sportpaleis te Alkmaar (Terborchlaan 200).
Noteer de datum alvast in je agenda! Zie bijlagen voor agenda en notulen vorige vergadering.
De geconsolideerde financiële cijfers zijn op te vragen bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Attachments:
Download this file (20140917_Notulen_ALV_AIJC.pdf)20140917_Notulen_ALV_AIJC.pdf[Notulen ALV 17 september 2014]489 kB
Download this file (2015-09-08_agenda_ALV.pdf)2015-09-08_agenda_ALV.pdf[Agenda ALV 8 september 2015]363 kB

AIJC logo oudDe Alkmaarsche IJsclub is opgericht in 1885. Uiteraard zijn we aangesloten bij de KNSB.logo male

De Alkmaarsche IJsclub (kortweg AIJC) is een vereniging die haar leden de mogelijkheid wil bieden zich op wedstrijdniveau of recreatief te verbeteren in de schaatssport. Dit streven is gericht op langebaanschaatsen en kunstrijden.

Dit wil de vereniging doen in een sfeer, waarbij de leden, door onderlinge betrokkenheid en respect, elkaar stimuleren en helpen.

 

Bij de oprichting van de vereniging, was het weliswaar een andere tijd maar met dezelfde ideeën als nu. Met veel plezier samen de schaatssport beleven in vele facetten. Van lessen en sprinten tot dansen, van topsport tot recreatie, voor jong en oud, met of zonder handicap. Dit alles gedragen door leden en vrijwilligers, al 130 jaar.

 

De AIJC heeft verschillende afdelingen zodat iedereen op zijn eigen manier de schaatssport kan beoefenen. Kun je nog niet schaatsen maar wil je het wel graag leren? Dan kun je terecht bij de afdeling Schaatslessen, Jeugdschaatsen of Zoeff (G-schaatsen). Afhankelijk van je leeftijd en je ervaring, wordt je dan ingedeeld bij een van deze afdelingen. Als je een beetje kunt schaatsen maar je techniek wilt verbeteren kun je hier uiteraard ook terecht.

Kun je al schaatsen dan kies je voor een van de afdelingen Kunstschaatsen (ijshal), Wedstrijdschaatsen (400m baan) of Toerschaatsen. 

 

Kies bovenin het menu de afdeling waar je eventueel zou willen schaatsen. Bij de meeste afdelingen kun je je online inschrijven. Op de contactpagina vind je alle contactgegevens van de afdelingen.

Veel plezier bij het schaatsen!

Hoofdsponsors

eriks1

 

Slikker

 

Laatste nieuws

30 Mei 2017 Met een krachtige wind over de Mijzen starten 28 atleten hun race tegen de klok. Wind pal tegen op de 1km, en later nog eens op de laatste 5 km van het hele rondje. Een uitdag...
Vanaf maandag 8 mei gaan we weer beginnen met de zomertrainingen Op de volgende dagen zijn er in principe centrale trainingen, maar houd de programmas in de gaten: Maandag: 19.00 u...
Vanaf maandag 8 mei gaan we weer beginnen met de zomertrainingen Op de volgende dagen zijn er in principe centrale trainingen, maar houd de programmas in de gaten: Maandag: 19.00 u...
Vladimir Markov en Lika Brons Clubkampioenen AIJC Kunstrijden 2017 Kaylee Moree wint goud bij Nationale KNSB Bokaal finale Dordrecht Het was een druk wedstrijdweekend voor AIJC kunstrijden. Naast de...
Afgelopen week vond op de Uithof in Den Haag de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2017 (ONK/Challenge Cup) plaats. (22-26 februari 2017). Melissa Hopman (11, Alkmaar) was als 3e geplaatst...