Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

 

Voor alle kinderen tussen de 6-12 jaar oud die graag (beter) willen leren schaatsen is er de Jeugdschaatsafdeling van de Alkmaarsche IJsclub! De Jeugdschaatslessen worden verzorgd door ervaren gecertificeerde trainers die de kinderen op een speelse manier de vaardigheden van het schaatsen eigen maken. Plezier in het schaatsen staat hierbij altijd voorop!

 

Schaatsen

De schaatsvaardigheden die aangeleerd worden zijn gericht op het ‘gewone’ schaatsen en niet op kunstrijden of hockeyschaatsen. De laatste twee vergen een heel andere schaatstechniek en hebben een ander doel. Wij raden het daarom ook af de lessen te volgen op kunst-/hockeyschaatsen. Kijk voor meer informatie over schaatsen en kleding hier.

 

Speciale lesuren

Wij verzorgen onze lessen op speciale KNSB-uren. Dit zijn publieksvrije uren waarop door diverse schaatsverenigingen les wordt gegeven aan kinderen. Er zijn dus géén (volwassen) vrij rijders op het ijs! Dit biedt ons vele voordelen. Verspreid over de buitenbaan van de 400m baan hebben alle lesgroepen hun eigen stuk ijs waar ze alle oefeningen kunnen doen. De binnenbaan wordt gebruikt voor het rondes rijden. Doordat er geen (volwassen) vrij schaatsers rondrijden is het op de baan veel veiliger voor de kinderen om te schaatsen.

 

De lessen

De lesgroepen worden ingedeeld op leeftijd en ervaring (schaatservaring of eerder behaalde schaatsdiploma’s). De eerste weken kan hierin op wens van u of uw kind of op advies van de schaatstrainer nog verandering worden aangebracht, indien bijvoorbeeld het niveau van uw kind niet overeenkomt met de rest van de groep. Hierdoor heeft uw kind altijd schaatsles op maat!

 

Tijdens de schaatslessen wordt onder andere ingegaan op het vallen & opstaan, het recht op de schaatsen staan, de schaatshouding, de afzet en het bochten rijden. Uiteraard alles aangepast naar het niveau van zowel de groep als het individu. Wij zorgen ervoor dat elke lesgroep begeleid wordt door minstens 1 gekwalificeerde schaatstrainer. Deze trainer wordt bijgestaan door een hulp of een trainer in opleiding.

 

Komend seizoen 2017/2018 zijn de lesdagen- en tijden:

Zaterdag van 11:00 tot 12:00 uur

Start Seizoencursus: 21 oktober 2017. Proefles: zaterdag 14 oktober 2017.

Start Wintercursus: 30 december 2017. Proefles: zaterdag 30 december 2017.

 

Kosten en Aanmelden

De kosten bedragen voor een heel seizoen voor beide lesdagen € 90,00.

Inbegrepen zijn voor de zaterdag: toegang tot de ijsbaan, ruim 20 lessen inclusief examens en Elfstedentocht.

Meld je nu aan via het aanmeldingsformulier!

 

Wij bieden ook een half seizoen aan van januari tot maart: de Wintercursus.

De kosten bedragen voor beide lesdagen € 50,00.

Inbegrepen zijn voor de zaterdag: toegang tot de ijsbaan, ruim 10 lessen inclusief examens en Elfstedentocht.

Meld je nu aan via het aanmeldingsformulier!

 

Via het Schaatsleaseplan en Jeugdsportfonds kunt u wellicht nog iets besparen op de kosten! Kijk snel bij Financiën.

 

 

 

 

Sinds enkele jaren biedt de afdeling Jeugdschaatsen de mogelijkheid voor deelname aan de Wintercursus. Hierbij start uw kind eind december voor het 2e deel van het schaatsseizoen. 

 

Uw kind wordt ingedeeld bij de al bestaande groepjes, waarbij rekening gehouden wordt met leeftijd en schaatservaring. Hij/zij neemt aan het einde van het seizoen ook deel aan de examens en kan een mooi Elfstedenkruisje verdienen in een echte Elfstedentocht! 

 

De kosten bedragen €50,00. Lees meer over de Lessen.

 

Interesse? Meld u dan aan via het aanmeldingsformulier!

In seizoen 2013-2014 zijn wij gestart met het vernieuwde KNSB-programma voor Jeugdschaatsen. Alle jeugdschaatsers krijgen een schaatspaspoort waarin 6 verschillende vaardigheidsniveaus worden onderscheiden.

 

Per niveau zijn specifieke vaardigheden beschreven, die gedurende het seizoen bij alle kinderen worden getest door hun trainers. In het paspoort wordt vervolgens per kind bijgehouden welke vaardigheden zij beheersen. Aan het einde van het seizoen krijgen de kinderen het paspoort mee naar huis, zodat zij aan hun familie en vriendjes kunnen laten zien wat ze allemaal kunnen op de schaats!

 

Deze manier van werken heeft 2 voordelen: je kunt de ontwikkeling van de kinderen veel beter in beeld brengen en de nadruk komt te liggen op vaardigheid en techniek in plaats van snelheid.

Al weten welke vaardigheden getest worden? Kijk dan op http://schaatsen.nl/kpnjuniorschaatsclub/vaardigheidspaspoort

 

Elk schaatsseizoen wordt afgesloten met een echte Elfstedentocht op de zaterdagochtend.

 

Over de hele 400m baan wordt een parcours uitgezet met onder andere een stuk om te klunen en een brug om onderdoor te schaatsen! Alle kinderen schaatsen gedurende het schaatsuur langs alle elf steden en proberen alle stempels te verzamelen. Uiteindelijk verdienen zij een mooi Elfstedenkruisje voor het harde werk!

 

Elke laatste donderdag van de maand wordt er op de ijsbaan een Jeugdmarathon georganiseerd voor alle jeugdschaatsers en wedstrijdschaatspupillen.

 

In de Jeugdmarathon worden alle kinderen ingedeeld in categorieën. Elke groep rijdt tijdens een wedstrijd zo snel mogelijk een aantal rondes (minimaal 4 voor de laagste categorie) en elke rijder probeert als eerste weer over de eindstreep te komen! Elke groep rijdt tijdens een marathon 2 wedstrijden.

 

Voor de Jeugdschaatsers geldt: Alle kinderen die jeugdschaatsles hebben betalen voor het hele seizoen eenmalig €5,00 voor deelname en €5,00 borg voor hun beennummer.

 

Aanmelden kan bij de jurykamer, liefst ruim voor de start van de marathon. De wedstrijden zijn van 17:00-18:00 uur.

Hoofdsponsors

eriks1

 

Slikker

 

Laatste nieuws

Vladimir Markov en Lika Brons Clubkampioenen AIJC Kunstrijden 2017Kaylee Moree wint goud bij Nationale KNSB Bokaal finale Dordrecht Het was een druk wedstrijdweekend voor AIJC kunstrijden. Naast de C...
Afgelopen week vond op de Uithof in Den Haag de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2017 (ONK/Challenge Cup) plaats. (22-26 februari 2017). Melissa Hopman (11, Alkmaar) was als 3e geplaatst...
Vanmorgen is een afvaardiging van het wedstrijdschaatsen komen kijken bij jeugdschaatsen. Zij gingen op zoek naar enthousiaste kinderen die de overstap naar het wedstrijdschaatsen willen maken! De gei...
Trots op onze langebaan pupillen die de AIJC vertegenwoordigden op de Ben Lieferink Bokaal. Een verslag van Wisse. Vijf februari deden we mee met een marathon. Het leuke van deze wedstrijd was dat...
Een puike prestatie van Yanick op het NPT, het officieuze Nederlands Pupillen Kampioenschap. Met 2 dikke PR's op het perfecte ijs van Kardinge pakte hij een 2e (500m / 45,5 sec) en een 3e (700m/ 1...