Impressie van week 1 Summercamp Kunstrijden Alkmaar 2017 1e editie

Super intensieve lessen werden gegeven door Marcus Deen Skating, Terry Banghart en Jimmy Tavares! Geweldige off ice lessen met Timothy de Vries. Deelnemers kregen o.a. ook Zumba, Drama, Yoga, Capoeira en meer. L2Sk8 lessen werden enthousiast gegeven door Masha Markova en Sanne Dekker. Nathalie Oogjen was als technical specialist op bezoek.
Tussendoor maakte RTVNH radio een reportage op het ijs en verantwoord eten werd verzorgd door onze Super Cook Eilyn Fernández Dreyer!
We vierden de verjaardag van trainer Terry Banghart en Tessa van Sermond-Poll hield ondertussen alles op de vloer in de gaten!
We kijken uit naar week 2!

Zena-Rae, Lika, Vanessa, Iris, Puck, Alessia, Chiara, Billy, Vova, Melissa, Dahlia, Esmée, Sterre, Giulia, Katia, Domenico, Raymundo, Alexandra en Enya super goed gewerkt!

Kick off week 1 = geslaagd. Op naar week 2 met nieuwe deelnemers en nieuwe uitdagingen!

Ook zo benieuwd welke gasten er zullen komen in week 2?
Wat voor leuke les het off ice nu weer in petto heeft?
Er is nog plek!
Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

summercamp2017

Hallo allemaal,

Hierbij alle informatie over het Summercamp 2017 in Alkmaar. 
Lees de informatie goed door en schijf je snel in. 

Indien er nog vragen zijn kunnen jullie deze sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Met sportieve groet, 
Marcus Deen 

Informatiefolder Summercamp 2017 (pdf) 

Inschrijfformulier Summercamp 2017 (pdf) 

 

1e editie Summercamp Kunstrijden Alkmaar 2017

Met gepaste trots kondigt AIJC kunstrijden het 1e kunstschaatskamp aan van organisator/hoofdcoach Marcus Deen, voormalig EK en WK rijder en gediplomeerd (bonds) trainer kunstschaatsen. Twee weken lang staat de Meent in het teken van kunstrijden voor beginners t/m de top van Nederland. Niet alleen kun je leren kunstschaatsen als je nog nooit op de schaatst hebt gestaan, maar ook startende, gevorderde en topwedstrijdrijders bereiden zich in deze weken intensief voor op het nieuwe seizoen. De kick off van het nieuwe wedstrijdseizoen zal tevens plaatsvinden op de Meent met de 1e KNSB CUP selectiewedstrijden op 30 september en 1 oktober a.s. 

Met de verbouwing van de Meent is een kwalitatief kunstschaatskamp eindelijk mogelijk. De accommodatie voorziet in alle facetten wat top en breedtesport mogelijk maakt. Deze twee weken wordt er op verschillend niveau niet alleen getraind op het ijs (sprongtechniek, pirouetten, schaatsvaardigheid, choreografie, houding en powertraining) maar ook off-ice wordt er intensief getraind (ballet/dans, core en explosiviteitstraining). Er wordt een volledig programma geboden met alle bijbehorende faciliteiten, inclusief technical specialist die je routine beoordeelt en video review waarbij je je routine evalueert. 

Diverse specialisten zullen hun medewerking verlenen aan het kamp: 

Marcus Deen (Nld), voormalig EK/WK rijder, gediplomeerd (bonds)trainer kunstrolschaatsen en kunstschaatsen, jurylid, choreograaf. 

Terry Banghart (USA), choreograaf, voormalig soliste Holiday on Ice, Ice Capades, specialiste schaatsvaardigheid, moves in the field. 

Jimmy Tavernes (Frankrijk), artisitic director, choreograaf, voormalig solist Holiday On Ice, Glacier I.C.E., Steve Wheeler’s Productions, Dynamic Shows, Wild Rose, Disney Land Paris. 

Monique Elgin (Suriname) Amsterdamse balletakademie Lucia Marthas, klassiek/jazz ballet, Hiphop, Freestyle, Jazz/showmusical en Modern, Body Contour, Total Body Workout, officieel ZUMBA instructor. 

Timothy de Vries (Nld), personal trainer/coach, vaste off ice trainer AIJC kunstrijden en Alcmaria Flames IJskockey.

Inschrijven Summer Camp Alkmaar 2017 - De Meent

Kunstrijden voor jong & oud, van beginner tot topper | 21augustus - 1september 

-Wedstrijdrijders, recreanten, beginners, volwassenen- (Lessen vanaf 4 jaar). 

Wil je kennismaken met kunstschaatsen? 

Naast de 3 verschillende wedstrijdpakketten, bieden we in de zomercursus ook 3 verschillende (instap)pakketten. Niet alleen voor recreanten van elke leeftijd maar ook voor rijders van alle leeftijden die nog nooit op de schaats hebben gestaan. Enthousiaste en gediplomeerde coaches leren deelnemers alle beginselen van het kunstrijden. 

Ontvang de flyer en het aanmeldformulier digitaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kunstrijden:

- Voorzitter (vacature)
Email:

- Secretaris: Joyce
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

- Ledenadministratie, jeugdschaatsen, proeflessen: Ingrid
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

- Penningmeester: Natasha 
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

- Wedstrijdadministratie en PR: Clara
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

- Vrijwilligerscoordinatie: Tessa

Afmelden lessen:

-Jeugdlessen (L2sk8) en recreanten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

- Wedstrijd- en droogtrainingen: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Ballet: sms 06-22498872
- Showgroep: Terry 
 
 

Beginnen met wedstrijdrijden


Wil je graag beginnen met wedstrijdenrijden? Neem contact op met de hoofdtrainer of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De KNSB heeft extra aandacht voor jongere wedstrijdrijder. Afhankelijk van je leeftijd schaats je daarom in de categorie A of B. 

Ook de Alkmaarse IJsclub (AIJC) stimuleert de wedstrijdsport bij de jongere schaatser. Daarvoor selecteert de hoofdtrainer ieder jaar een zogehete 'scoutgroep' in de leeftijdsklasse van de 'pupillen'.

Maar oudere kinderen zijn ook van harte welkom. En ben je 16 dan worden de hiervoor benodigde trainingen ingepast tijdens de reguliere lessen, zie: Schaatsles vanaf 16 jaar

Lesdagen en kosten

De AIJC huurt ijs en trainers in. Beginnende wedstrijdrijders ofwel bokalenrijders bieden wij een winterseizoen pakket met 2 of 3 maal per week 1,5 uur schaatstraining (incl. minimaal 60 minuten choreografie) en 1 balletles per week. Voor KNSB- en NK rijders komt hier nog 1 uur droograining per week bij. Ook kunnen zij het pakket uitbreiden tot 4 schaatstrainingen per week. Alle pakketten zijn inclusief lidmaatschapskosten AIJC. 

Daarnaast doet we jaarlijks ons best om zoveel mogelijk zomerijs af te nemen (periode april - juni). Deze mogelijkheden varieren jaarlijks, de bijhorende prijzen ook. De informatie hierover is meestal pas in maart bekend.

Vind je het leuk om vaker te trainen en wil je grote stappen maken in de wedstrijdsport, dan geldt 'hoe meer oefening, hoe beter'. De hoofdtrainer informeert de wedstrijdschaatsers regelmatig over extra trainingsmogelijkheden buiten de AIJC. Onder extra ijstraining staat meer informatie.

Laatste update: 8 november 2014

 

Welkom op de site van de afdeling kunstschaatsen

De afdeling kunstschaatsen heeft leden uit de gehele regio Alkmaar en verder. Iedereen kan lid worden. Het is mogelijk om gewoon goed te leren kunstschaatsen of wedstrijden te rijden. Ook proberen we ieder jaar een ijsshow te organiseren. Schaatsen doen we in de ijshal van Sportcomplex De Meent te Alkmaar. Wij hebben abonnementen voor:

- Het winterseizoen van september t/m maart.

- Het zomerseizoen van april t/m juli. 

Wij zijn ook actief op:

Facebook - Youtube 

Meer informatie, vragen en opmerkingen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ledenadministratie, jeugdschaatsen, proeflessen: Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wedstrijdadministratie en PR Clara:  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.