Afgelopen week vond op de Uithof in Den Haag de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2017 (ONK/Challenge Cup) plaats. (22-26 februari 2017).

Melissa Hopman (11, Alkmaar) was als 3e geplaatst voor het kampioenschap in de Basic Novice Dames A en ging -slechts met een punt verschil- met het zilver naar huis.
Hopman reed technisch een sterke kür en kreeg voor haar uitvoering op muziek uit de film 'The Artist' door Ludovic Bource, hoge uitvoeringspunten.

Melissa Hopman traint bij Marcus Deen (meervoudig Nederlands Kampioen Kunstrijden/EK/WK). De choreografie was in handen van Terry Banghart (voormalig soliste bij Holiday on Ice).
Hopman debuteerde dit seizoen in het ONK. Zij traint 5 dagen per week op Sportcomplex de Meent in Alkmaar.
In seizoen 2015-2016 was zij eerder Gewestelijk kampioen Noord Holland/Utrecht.

Het ONK is dit jaar voor het eerst een combinatie van de internationale Challenge Cup met het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden. Tijdens het NK Kunstrijden strijdt de Nederlandse top om de titel Nederlands Kampioen.
Bij de Challenge Cup komen topschaatsers van over de hele wereld naar Nederland om de strijd met elkaar aan te gaan. Hopman werd tevens 2e in de Internationale Competitie. Een prestatie opzich.

In deze Kunstrijweek werd er tevens gestreden om de Nationale Titels in de KNSB CUP A.

-Lika Brons (14, Alkmaar) veroverde een podiumplek en won het zilver (Advanced Novice Dames A).
-Zena Rae Borst (15, Alkmaar) werd 4e (Junioren Dames A ).
-Sterre de Jager (11, Alkmaar) werd 5e (Pre Basic Novice Dames A)
-Kookai Nowack (10, Den Helder) werd 9e in (Pre Basic Novice Dames A).

(Foto's Stefan Luit)

Bekijk hier Melissa's kur!

AANKONDIGING: IJSSHOW Celebrations 2017 | AIJC KUNSTRIJDEN | 1 & 2 april 2017 | De Meent Alkmaar

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 vieren wij de jaarlijkse ijsshow van de Alkmaarsche IJsclub!
Het thema van deze editie staat in het teken van "feesten" en daarbij zoeken wij het ook over de grenzen op
Feesten is traditie maar we gaan ook feesten over de grenzen: Halloween, Thanksgiving, Carnaval in Rio, Midzomerfeest....het zal allemaal niet ontbreken!

We gaan er een feestje van maken! 
Feest u met ons mee?

De jaarlijkse ijsshow van AIJC Kunstrijden vindt plaats op IJsbaan De Meent. Al onze schaatsers, van groot tot klein zullen acte de présence geven! 
Kunstschaatsers uit de Regio Alkmaar zetten elk jaar een fantastische ijsshow neer. De optredens van beginnende schaatsers en gevorderden die meedoen op nationaal en internationaal niveau wisselen elkaar in hoog tempo af. 
De ijshal wordt omgetoverd in een waar theater met tribunes, professioneel licht en geluid, theaterdoeken en decor.  De schaatsers krijgen allen een kür in de show en hier worden zowel kostuums, make-up en kapsels als eventuele pruiken en accessoires op aangepast!
De IJsshow van AIJC belooft wederom een waar spektakel te worden en staat onder de bezielende leiding van Marcus Deen (meervoudig Nederlands Kampioen kunstrijden, EK, WK) en Terry Banghart (voorheen soliste bij Holiday on Ice and Ice Capades).

IJSSHOW CELEBRATIONS wordt mede mogelijk gemaakt door het TAQA Cultuurfonds en wordt gesponsord door MacDonalds Alkmaar West

Data:
* 1 april 2017 - 19.00 IJSSHOW op de Meent Alkmaar
* 2 april 2017 - 15.00 IJSSHOW op de Meent Alkmaar
Kaartverkoop:http://aijc.nl/kunstschaatsen/ijsshow/kaarten-ijsshow-bestellen

standaard 15,- / VIP 35,-

Promofilm: https://m.youtube.com/watch?v=vF3vnM2pTmY

Facebook: www.facebook.com/AIJCkunstschaatsen/

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: http://aijc.nl/kunstschaatsen/ijsshow 

Afgelopen weekend vonden er diverse KNSB selectie wedstrijden kunstrijden plaats en AIJC scoorde wederom een aantal podiumplaatsen. 

Heereveen: In de Thialf Heerenveen werd afgelopen zaterdag de 4e nationale bokaal wedstrijd verreden en AIJC behaalde 1x goud en 2x brons. Wederom behaalde Kaylee Moree het goud binnen bij de midi's met een nieuw personal best. Haar clubgenootje Alessia Ballirano behaalde in dezelfde categorie een welverdiende 3e plaats met ook een nieuw personal best. Een mooie 3e plaats was er tevens voor Merel Boersma in de maxi's, ook zij verbeterde haar punten. De dames strijden samen met AIJC rijders Billy de Munk, Sanne Dekker en Femke Jansen voor een finaleplaats op de Nationale Bokaal Finale te Dordrecht op 26 maart. De meeste dames zijn al verzekerd van een finaleplaats.

Alkmaar: Op zondag 15 januari werd de selectiewedstrijd verreden voor de jongere A rijders. Kookai Nowack had een mooie 17e plaats en Sterre de Jager een prachtige 11e plaats met ook een nieuw personal best. Beide dames hebben zich geplaats voor de finale van de KNSB cup A, mid februari tijdens de kunstrijweek in Den Haag. Ook Melissa Hopman behaalde met ruim 35 punten een nieuw personal best. Zij is was al geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap maar nu is zij zeker van een finale plek met deze stijging in de top 4. In de Mini's wist AIJC de 6e, 7e en 8e plaats te pakken door Willemijn van Dijk, Sharon Luit en Elizabeth Pielkenrood. Elizabeth Pielkenrood is reeds verzekerd van een finaleplaats.

Skate off. In aanwezigheid van Wethouder Sport Pieter Dijkman besloot de lange wedstrijddag met de spannende skate off van de top 5 junioren van Nederland, voor uitzending naar het Europees Jeugd Olympisch Festival, welke plaats vindt eind februari in Turkije. Deze werd gewonnen door Sam Jansen uit Pijnacker.

  

De regionale kunstschaatsafdeling AIJC organiseerde in oktober de eerste Nationale Bokaalwedstrijd. Maar liefst 121 deelnemers uit heel Nederland kwamen naar de ijshal van Sportcomplex De Meent. Een record!
Van de deelnemende AIJC schaatsers behaalden 4 een podiumplaats. Maar ook degenen die niet op het podium terecht kwamen, lieten prachtige kuren zien. Dat was goed te merken aan de vele toeschouwers die aan de boarding bleven gekluisterd.
De prijzen voor AIJC vielen in de M categorie. In deze categorie laten de schaatsers alle enkelvoudige sprongen zien.
Podiumplaatsen waren er voor: Elizabeth Pielkenrood (3e plaats mini’s t/m 10 jaar), Kaylee Moree en Billy de Munck (resp. 1e en 3e plaats midi’s t/m 13 jaar), Merel Boersma (1e plaats max’s vanaf 13 jaar).

Extra ingelaste landelijke KNSB selectie wedstrijd op De Meent

Op zondag 15 januari 2017 is er tussen 8.30 en 20.30 uur, een extra ingelaste landelijke KNSB selectie wedstrijd op De Meent.

In Alkmaar strijden kunstrijders van AIJC nogmaals om de kwalificatiepunten voor een plek in de ONK finale, welke plaatsvindt tijdens de Kunstrijweek tussen 22-26 februari 2017 op de Uithof in Den Haag.
Voor AIJC komen de rijders Melissa Hopman (basic novice A), Kookai Nowack en Sterre de Jager (pre basic novice A), Sharon Luit, Elizabeth Pielkenrood en Willemijn van Dijk (mini’s) wederom in actie. Melissa Hopman is reeds verzekerd van de punten voor het NK.

Tevens vindt op De Meent de spannende skate off plaats voor het European Youth Olympic Festival [EYOF].
De top 5 van de Nederlandse junioren zullen hun korte en lange kur smiddags en savonds rijden en strijden om de magische 100 punten.
Slechts 1 rijder wordt uitgezonden naar Turkije van 12 t/m 17 februari 2017.

AIJC Kunstrijden is er trots op om wederom een dergelijk grootschalig KNSB evenement te kunnen organiseren, samen met de Meent en de KNSB.
AIJC is tevens verheugd dat de wethouder Sport en Financiën, Pieter Dijkman, op deze dag aanwezig zal zijn.

In hetzelfde weekend vindt op zaterdag 14 januari tevens in Heereveen de 4e Nationale Bokaalwedstrijd plaats.
Voor AIJC komen de volgende rijders uit: Kaylee Moree, Alessia Ballirano en Billy de Munk (midi’s), Sanne Dekker en Merel Boersma (maxi’s), Amber Molengraaf en Amy Dieke (pre basic novice B).
Zij strijden om de kwalificatiepunten voor de landelijke Nationale Bokaal finale (B finale) op 26 maart in Dordrecht.

De wedstrijd wordt wederom live uitgezonden via Show Your Skill.Online. De livestream is te vinden via facebook: https://www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/
Meer informatie over starttijden en deelnemers op:www.schaatsen.nl

Op 17 en 18 september vindt op Sportcomplex De Meent de 2e selectiewedstrijd om de KNSB cup plaats. Deze wedstrijd is tevens een kwalificatiewedstrijd voor het NK kunstrijden in februari.
Het is voor het eerst dat Alkmaar een kunstrijwedstrijd op dit hoge niveau mag organiseren. De Alkmaarsche IJsclub en Alkmaar Sport NV zijn er trots op, dat zij de Nederlandse schaatstop mogen ontvangen. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk.
Ook dit jaar heeft de Alkmaarsche IJsclub weer een mooie wedstrijdploeg. Tijdens de wedstrijd in Alkmaar starten maar liefst 7 schaatsers. Zena-Rae Borst (junioren), Vladimir Markov (Heren Advanced Novice), Lika Brons en Iris Groot (Advanced Novice), Melissa Hopman (Basic Novice), Sterre de Jager en Kookai Nowack (Pre Basic Novice)
Bekijk de wedstrijd live in Alkmaar of via de live stream https://www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/
Meer informatie over starttijden en deelnemers op: www.schaatsen.nl

IJsshow 2017