Schaatsen

Om een goede schaatstechniek aan te kunnen leren zijn goede schaatsen en goed geslepen ijzers uiteraard van belang! Kunstschaatsijzers moeten zowel bol als hol worden geslepen. Niet elke schaatsenslijper beheerst dit, waardoor een schaatser extra (onmogelijke) inspanningen moet leveren voor balans.

 

Wilt u schaatsen huren (leasen)?

- voor beginnende l2sk8 schaatsers (recreatief) heeft onze club een afspraak met een schaatsverhuurbedrijf in Alkmaar.

- voor de wat serieuzere schaatser (zowel wedstrijdschaatser als l2sk8) adviseren wij schaatsverhuurders buiten Alkmaar.

Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wilt u liever een eigen schaats? Let dan minimaal op het volgende:
- zorg voor een stevige harde schoen, waar de enkel niet in kan zwikken;
- zorg voor bol en hol geslepen ijzers, met kartelpuntjes aan de voorkant;
- wedstrijdschaatsers kunnen het beste voor aanschaf advies inwinnen bij de (hoofd)trainer.
Gangbare merken zijn: Risport, Edea, Graf, Jackson.

 

Kleding

Tijdens het rijden op de ijsbaan zijn handschoenen verplicht! Vergeet ze dus niet!

Lessen:
Voor de lessen zijn een soepele (niet te wijde) trainingsbroek en trainingsjack geschikt. Maar een echt schaatspakje mag natuurlijk ook. Trek een paar laagjes kleding onder het trainingsjack aan, zodat er altijd iets aan-/uitgetrokken kan worden tijdens de les. Voor de echte beginners kan een warmere (korte) winterjas prettiger zijn, omdat de eerste lessen zich vooral op de techniek concentreren en nog niet zozeer op het uithoudingsvermogen.

Clubjasjes:
Voor clubjasjes neem je contact op met de ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>

Wedstrijdpakjes:

Het winkelaanbod in Nederland is niet groot. Zoeken op internet naar 'schaatspakje' of 'ritmisch gym pakje' (rg pakje) geven de meeste resultaten. Zelf (laten) maken kan natuurlijk ook, de ouders van de wat gevorderde wedstrijdrijders kunnen u goed informeren.

 

laatste update: 13 sept 2016