Beste aspirant toerschaatslid,


Van harte welkom bij onze afdeling toerschaatsen van de Alkmaarsche ijsclub (AIJC). Het doel van onze vereniging is het verbeteren van de schaatstechniek en voor het op peil brengen of houden van de conditie. Naast de winteractiviteiten (schaatsen) zijn wij ’s zomers ook actief waarbij fietsen, wandelen en skeeleren de hoofdmoot van onze bezigheden zijn.
Voor het aanmelden bij onze afdeling is het dus van belang te weten of je alleen voor het schaatsen komt (winterlid), of je naast de winter activiteiten ook mee wilt doen aan de zomer activiteiten (jaarlid) of dat je alleen belangstelling hebt voor onze zomeractiviteiten (zomerlid).


Aan onze leden vragen wij om een machtiging voor het innen van de contributiegelden. Dit doe je d.m.v. het aanvinken van het vakje incasso.
Bij Soort lidmaatschap maakt je een keuze tussen winter-, jaar- of zomerlid.
Bij schaatstijden kun u aangeven of je op maandag en/of dinsdagavond wilt rijden of op donderdagmorgen.
Wij willen graag weten of je een gemeentelijk sportpaspoort hebt i.v.m. de hoogte van de kosten voor een maandag- en/of dinsdagavond abonnement.

Door op de OK knop te drukken verzend je de aanmelding naar de vereniging.
Na ontvangst van je gegevens zal een bevestiging komen van je inschrijving.

 

Inschrijven Toerschaatsen

Toerschaatsen2015 600 

De afdeling TOERSCHAATSEN heeft op dit moment ruim 245 leden. Het doel is het verbeteren van de schaatstechniek en voor het op peil brengen of houden van de conditie. In de winter en ook in de zomer. Geen wedstrijden of records, gewoon lekker sporten en bewegen. Gezellig, sportief en gezond. In kleine groepen, van beginners tot gevorderden. Voor mannen en vrouwen, voor jong en oud. Onder leiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Dat kan allemaal bij onze afdeling.

De vaste trainingsuren zijn op maandagavond van 21.30 tot 22.30 uur, op dinsdagavond  van 18.15 tot 19.15 en op donderdagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur en 11.45 tot 13.00 uur. Als lid  kun je aan een of meerdere van deze trainingsuren meedoen. Naast deze vaste trainingsuren wordt en ook in groepsverband gereden op maandag middag van 13.15 tot 15.00 uur en op donderdagavond van 20.30 tot 22.30 uur.

Ook in voorjaar en zomer zijn we actief. Op donderdagochtend vanaf half 10 wandelen en hardlopen in de duinen bij Egmond. Ook fietsen in de wijde omgeving van Alkmaar, op donderdagochtend vanaf 9 uur, vertrek vanuit Sint Pancras. Daarnaast doen we ook aan In-line skaten (skeeleren) op maandagavond vanaf 7 uur.

Als je eens wilt kennismaken met een van onze activiteiten kan je een proefles volgen. Neem daarvoor contact op met de ledenadministratie. 

Prijzen:

Ons verenigingsjaar loopt van 1 april tot 31 maart. Wie in zomer én winter actief is in onze afdeling noemen we jaarlid. De contributie voor jaarleden is dit jaar 63 euro. Wie alléén in de winter actief is noemen we winterlid, contributie is dan 53 euro. Tenslotte zijn er nog zomerleden, die willen of kunnen niet (meer) schaatsen, zij betalen 33 euro. Alle contributie wordt door de penningmeester via incasso geïnd.

Voor het schaatsen op maandag en dinsdagavond is er naast de contributie een zgn. toerschaats-abonnement nodig. Zo'n abonnement kost deze winter 62 euro, als je in bezit bent van een sportpaspoort van de gemeente Alkmaar. Dat paspoort is aan te schaffen bij de kassa van de ijsbaan, kosten 43,50 euro. Het geeft reductie op de toegangsprijs van de ijsbaan (op alle dagen van de week) en ook van de Alkmaarse zwembaden. (Zie voor meer informatie: www.sportloketalkmaar.nl). Zonder zo'n sportpaspoort kost een abonnement voor de maandag- of dinsdagavond 73,00 euro. De kosten voor een abonnement worden eveneens door onze penningmeester via incasso geïnd en betaald aan de gemeente Alkmaar.

Op de donderdag wordt in de zogenaamde publieksuren gereden en dien je zelf de entree voor de baan te betalen. Wij rijden het hele schaatsseizoen wat neerkomt op 21 lessen per seizoen.

Trainers

De afdeling TOERSCHAATSEN heeft een eigen bestuur.

Voorzitter / Penningmeester :  Hans Riegen.

T: 072-5642768.    

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester : Nel Kuijs

Bestuurleden: Marie Anne Zijp Marja Schuit 

Ledenadministratie: Hans Riegen

Ga naar het inschrijfformulier

Informatie voor de zomer:

Fietsen recreatief

Bert de Haan

 072 - 5154805

In-line skaten (skeeleren)

Maarten Beemster

 072 - 5620760