Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

IMG 0493

Donderdagmorgen 3 maart werd Maarten Beemster even in het zonnetje gezet door Els Scholten en Hans Riegen.

Maarten volbracht de 200 km van de elfstedentocht op De Meent, een geweldige prestatie zeker van onze Maarten die de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt.

Met de bloemen in de hand nam Maarten het aplaus in ontvangst.

 

Maarten gefeliciteerd namens de leden van AIJC Toerschaatsen.

Toerschaatsen2015 600De afdeling TOERSCHAATSEN heeft op dit moment ruim 255 leden. Het doel is het verbeteren van de schaatstechniek en voor het op peil brengen of houden van de conditie. In de winter en ook in de zomer. Geen wedstrijden of records, gewoon lekker sporten en bewegen. Gezellig, sportief en gezond. In kleine groepen, van beginners tot gevorderden. Voor mannen en vrouwen, voor jong en oud. Onder leiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Dat kan allemaal bij onze afdeling.

 

De vaste trainingsuren zijn op maandagavond van 21.30 tot 22.30 uur, op dinsdagavond  van 18.15 tot 19.15 en op donderdagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur en 11.45 tot 13.00 uur. Als lid  kun je aan een of meerdere van deze trainingsuren meedoen. Naast deze vaste trainingsuren wordt en ook in groepsverband gereden op maandag middag van 13.15 tot 15.00 uur en op donderdagavond van 20.30 tot 22.30 uur.

 

Ook in voorjaar en zomer zijn we actief. Op donderdagochtend vanaf half 10 wandelen en hardlopen in de duinen bij Egmond. Ook fietsen in de wijde omgeving van Alkmaar, op donderdagochtend vanaf 9 uur, vertrek vanuit Sint Pancras. Daarnaast doen we ook aan In-line skaten (skeeleren) op maandagavond vanaf 7 uur. 

 

Als je eens wilt kennismaken met een van onze activiteiten kan je een proefles volgen. Neem daarvoor contact op met de ledenadministratie. 

 

Prijzen:

Ons verenigingsjaar loopt van 1 april tot 31 maart. Wie in zomer én winter actief is in onze afdeling noemen we jaarlid. De contributie voor jaarleden is dit jaar 60 euro. Wie alléén in de winter actief is noemen we winterlid, contributie is dan 50 euro. Tenslotte zijn er nog zomerleden, die willen of kunnen niet (meer) schaatsen, zij betalen 30 euro. Alle contributie wordt door de penningmeester via incasso geïnd.

Voor het schaatsen op maandag en dinsdagavond is er naast de contributie een zgn. toerschaats-abonnement nodig. Zo'n abonnement kost deze winter 61,50 euro, als je in bezit bent van een sportpaspoort van de gemeente Alkmaar. Dat paspoort is aan te schaffen bij de kassa van de ijsbaan, kosten 43 euro. Het geeft reductie op de toegangsprijs van de ijsbaan (op alle dagen van de week) en ook van de Alkmaarse zwembaden. (Zie voor meer informatie: www.sportloketalkmaar.nl). Zonder zo'n sportpaspoort kost een abonnement voor de maandag- of dinsdagavond 72,50 euro. De kosten voor een abonnement worden eveneens door onze penningmeester via incasso geïnd en betaald aan de gemeente Alkmaar.

Op de donderdag wordt in de zogenaamde publieksuren gereden en dien je zelf de entree voor de baan te betalen. Wij rijden het hele schaatsseizoen wat neerkomt op 21 lessen per seizoen.

Groep 4 small

De afdeling TOERSCHAATSEN heeft een eigen bestuur.

Penningmeester / Vice Voorzitter:  Hans Riegen.

T: 072-5642768, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuurleden: Marie Anne Zijp en Marja Schuit

Ledenadministratie: Hans Riegen

 

Ga naar het inschrijfformulier

 

 

Informatie voor de zomer:

Fietsen recreatief

Bert de Haan

 072 - 5154805

In-line skaten (skeeleren)

Maarten Beemster

 072 - 5620760 

Wilt u of uw kind schaatsen leren en voldoet u aan de voorwaarden van ALKMAARPAS en heeft u een voucher gekregen van AlkmaarPas, dan kunt u deze verzilveren bij De Alkmaarsche IJsclub afdeling Toerschaatsen of Schaatslessen.

Slechts het verschil tussen ons abonnement en de waarde van het voucher zijn voor uw eigen kosten.

Toerschaatslessen vinden plaats op de maandagavond of dinsdagavond.

Schaatslessen zijn op de zaterdag van 17.30-18.30 uur.

 

De voorwaarden:

http://alkmaarpas.nl/wat-is-de-alkmaarpas/minima.aspx

 

Heeft u vragen hierover dan kunt u mailen of bellen met de bestuurders genoemd op de webpagina AIJC afdeling Toerschaatsen.

http://aijc.nl/toerschaatsen

 

 

Hoofdsponsors

eriks1

 

Slikker

 

Laatste nieuws

Vladimir Markov en Lika Brons Clubkampioenen AIJC Kunstrijden 2017Kaylee Moree wint goud bij Nationale KNSB Bokaal finale Dordrecht Het was een druk wedstrijdweekend voor AIJC kunstrijden. Naast de C...
Afgelopen week vond op de Uithof in Den Haag de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2017 (ONK/Challenge Cup) plaats. (22-26 februari 2017). Melissa Hopman (11, Alkmaar) was als 3e geplaatst...
Vanmorgen is een afvaardiging van het wedstrijdschaatsen komen kijken bij jeugdschaatsen. Zij gingen op zoek naar enthousiaste kinderen die de overstap naar het wedstrijdschaatsen willen maken! De gei...
Trots op onze langebaan pupillen die de AIJC vertegenwoordigden op de Ben Lieferink Bokaal. Een verslag van Wisse. Vijf februari deden we mee met een marathon. Het leuke van deze wedstrijd was dat...
Een puike prestatie van Yanick op het NPT, het officieuze Nederlands Pupillen Kampioenschap. Met 2 dikke PR's op het perfecte ijs van Kardinge pakte hij een 2e (500m / 45,5 sec) en een 3e (700m/ 1...