Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

Toerschaatsen2015 600De afdeling TOERSCHAATSEN heeft op dit moment ruim 245 leden. Het doel is het verbeteren van de schaatstechniek en voor het op peil brengen of houden van de conditie. In de winter en ook in de zomer. Geen wedstrijden of records, gewoon lekker sporten en bewegen. Gezellig, sportief en gezond. In kleine groepen, van beginners tot gevorderden. Voor mannen en vrouwen, voor jong en oud. Onder leiding van ervaren en gediplomeerde instructeurs. Dat kan allemaal bij onze afdeling.

 

De vaste trainingsuren zijn op maandagavond van 21.30 tot 22.30 uur, op dinsdagavond  van 18.20 tot 19.20 en op donderdagmorgen van 09.15 tot 10.20 uur en 11.45 tot 13.00 uur. Als lid  kun je aan een of meerdere van deze trainingsuren meedoen. Naast deze vaste trainingsuren wordt en ook in groepsverband gereden op maandag middag van 13.15 tot 15.00 uur en op donderdagavond van 20.30 tot 22.30 uur.

 

Ook in voorjaar en zomer zijn we actief. Op donderdagochtend vanaf half 10 wandelen en hardlopen in de duinen bij Egmond. Ook fietsen in de wijde omgeving van Alkmaar, op donderdagochtend vanaf 9 uur, vertrek vanuit Sint Pancras. Daarnaast doen we ook aan In-line skaten (skeeleren) op maandagavond vanaf 7 uur. 

 

Als je eens wilt kennismaken met een van onze activiteiten kan je een proefles volgen. Neem daarvoor contact op met de ledenadministratie. 

 

Prijzen:

Ons verenigingsjaar loopt van 1 april tot 31 maart. Wie in zomer én winter actief is in onze afdeling noemen we jaarlid. De contributie voor jaarleden is dit jaar 63 euro. Wie alléén in de winter actief is noemen we winterlid, contributie is dan 53 euro. Tenslotte zijn er nog zomerleden, die willen of kunnen niet (meer) schaatsen, zij betalen 33 euro. Alle contributie wordt door de penningmeester via incasso geïnd.

Voor het schaatsen op maandag en dinsdagavond is er naast de contributie een zgn. toerschaats-abonnement nodig. Zo'n abonnement kost deze winter 62,00 euro, als je in bezit bent van een sportpaspoort van de gemeente Alkmaar. Dat paspoort is aan te schaffen bij de kassa van de ijsbaan, kosten 43,50 euro. Het geeft reductie op de toegangsprijs van de ijsbaan (op alle dagen van de week) en ook van de Alkmaarse zwembaden. (Zie voor meer informatie: www.sportloketalkmaar.nl). Zonder zo'n sportpaspoort kost een abonnement voor de maandag- of dinsdagavond 73,00 euro. De kosten voor een abonnement worden eveneens door onze penningmeester via incasso geïnd en betaald aan de gemeente Alkmaar.

Op de donderdag wordt in de zogenaamde publieksuren gereden en dien je zelf de entree voor de baan te betalen. Wij rijden het hele schaatsseizoen wat neerkomt op 21 lessen per seizoen.

Groep 4 small

De afdeling TOERSCHAATSEN heeft een eigen bestuur.

Voorzitter / Penningmeester :  Hans Riegen.

T: 072-5642768, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuurleden: Marie Anne Zijp  Marja Schuit en Nel Kuijs

Ledenadministratie: Hans Riegen

 

Ga naar het inschrijfformulier

 

 

Informatie voor de zomer:

Fietsen recreatief

Bert de Haan

 072 - 5154805

In-line skaten (skeeleren)

Maarten Beemster

 072 - 5620760 

Wilt u of uw kind schaatsen leren en voldoet u aan de voorwaarden van ALKMAARPAS en heeft u een voucher gekregen van AlkmaarPas, dan kunt u deze verzilveren bij De Alkmaarsche IJsclub afdeling Toerschaatsen of Schaatslessen.

Slechts het verschil tussen ons abonnement en de waarde van het voucher zijn voor uw eigen kosten.

Toerschaatslessen vinden plaats op de maandagavond of dinsdagavond.

Schaatslessen zijn op de zaterdag van 17.30-18.30 uur.

 

De voorwaarden:

http://alkmaarpas.nl/wat-is-de-alkmaarpas/minima.aspx

 

Heeft u vragen hierover dan kunt u mailen of bellen met de bestuurders genoemd op de webpagina AIJC afdeling Toerschaatsen.

http://aijc.nl/toerschaatsen

 

 

Hoofdsponsors

eriks1

 

Slikker

 

Laatste nieuws

Impressie van week 1 Summercamp Kunstrijden Alkmaar 2017 1e editie Super intensieve lessen werden gegeven door Marcus Deen Skating, Terry Banghart en Jimmy Tavares! Geweldige off ice lessen met Timot...
De Algemene Ledenvergadering voor alle leden van de verschillende afdelingen zal gehouden worden op 14 september. Agenda en plaats worden later bekend gemaakt. H. den Uil...
Hallo allemaal, Hierbij alle informatie over het Summercamp 2017 in Alkmaar.Lees de informatie goed door en schijf je snel in. Indien er nog vragen zijn kunnen jullie deze sturen naar: summercampa...
30 Mei 2017 Met een krachtige wind over de Mijzen starten 28 atleten hun race tegen de klok. Wind pal tegen op de 1km, en later nog eens op de laatste 5 km van het hele rondje. Een uitdag...
Vanaf maandag 8 mei gaan we weer beginnen met de zomertrainingen Op de volgende dagen zijn er in principe centrale trainingen, maar houd de programmas in de gaten: Maandag: 19.00 u...