Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

30 Mei 2017

 

Met een krachtige wind over de Mijzen starten 28 atleten hun race tegen de klok.

 

Wind pal tegen op de 1km, en later nog eens op de laatste 5 km van het hele rondje. 

 

Een uitdaging voor benen en  wilskracht.

 

Echt scherpe tijden leken daarmee lastig, maar toch werden er onverwacht persoonlijke best tijden gerealiseerd.

 

Veel dank aan de starters, tijdwaarneming, en publiek!

 

Komende maandag (ochtend) de 2e tijdrit, dit keer voor de Mountainbikers in de Geestmerambacht.

 

Tot dan!

 

Tijdrit 30 05 2017

 

 

Vanaf maandag 8 mei gaan we weer beginnen met de zomertrainingen 

Op de volgende dagen zijn er in principe centrale trainingen, maar houd de programmas in de gaten:

Maandag:        19.00 u            parkeerterrein TRIAS                                  Heiloo              landtraining

Dinsdag:           19.00 u           parkeerterrein Ranzijn                       Alkmaar           fietstraining

                           19.00 u          parkeerterrein duinvermaak             Bergen             MTB

woensdag 18.30 of 19.30      ijsbaan warmenhuizen                                               Skeeleren 

donderdag  eerste week nog geen training, daarna op uitnodiging kracht coördinatie training

vrijdag: 19.00 u                        parkeerterrein TRIAS Heiloo                                      landtraining

Tot maandag allemaal : de trainers

Hier een verslag van de vliegende reporter

 

Samstag 10 Dezember 2016 reisde een sportief gezelschap voorzien van supporters naar Duitsland. Auto’s en campers vertrokken in alle vroegte.
Aangekomen in Grefrath/Niederrhein werd gestreden om de 27. Forderkreispokal georganiseerd door de Eisschnellauf-Club-Grefrath 1992 e.V. Wel een half uur later, want een van de meestrijdende clubs was zijn schaatsen vergeten, niet geheel onbelangrijk.:)

 

Als eerste ging Fenne Houtenbos van start, aangemoedigd door opa en oma en de rest van de fans, reed zij met wapperende haren een tijd van 38.69 (3e tijd).
Na haar volgde Sverre Bos, hij reed 40.50 (7e tijd), Thijn van Beusekom (37.34 (5e tijd),Joni Bos 37.67 (9e tijd), Yanick de Hoogd 30.39 (1ste tijd), Ilse Bakker 37.93 (10e tijd) en Oscar Pham 34.12 (8e tijd).
In het zonnetje en met een kopje heerlijke oploskoffie van oma Beusekom en dropjes van de vader van Ilse was het voor de fans ook heerlijk vertoeven. In de pauze met een warme chocomel met Duitse slagroom en was het erg genieten. De tweede afstand ging beginnen. Dit keer geen wapperende haren, maar met een super vlecht gemaakt door Marieke Beusekom reed Fenne 17 seconde van haar pr, 1.03.21 (2e tijd). Yanick en Oscar gingen ook meteen klaar zitten voor een vlecht. Er werd weer hard gestreden:
Sverre 1.08.01 (6e tijd,eindigde als 6e)
Thijn 1.03.74 (8e tijd, eindigde als 7e)
Joni 1.05.21 (10e tijd, eindigde als 10e)
Yanick 48.33 (1e tijd, eindigde ook als 1e)
Ilse 1.02.66 (8e tijd, eindigde als 8e)
Oscar 55.08 (8e tijd, eindigde als 8e)

Het bracht de Alkmaarsche Ijsclub naar een mooie 7e plek van de 12 ijsclubs die meededen. E.C. Grefrath won de wedstrijd.

 

Voor de uitslag zie

http://speedskatingresults.com/mobile/index.php?p=2&e=16766


De mass start liet even… op zich wachten, maar de fans bleven geduldig wachten, ondanks dat het weer minder werd. Met een half uur vertraging en iedereen voorzien van enkel bescherming en helmen startte de eerste groep. Alkmaar vertok goed. Helaas viel Fenne, uit het zicht van de fans, maar ze zette goed door. En uiteindeljik eindigde alkmaar op een mooie 8ste plek.
Het was een geslaagde dag en wat nog opviel was dat er een nieuwe pupillentrainer in aantocht is! Ronald nog bedankt! Je zorgde dat iedereen optijd en goed voorbereid op het ijs was. En ook de Alkmaarse vlag ontbrak niet tijdens de prijsuitreiking!!

 

Vanmorgen is een afvaardiging van het wedstrijdschaatsen komen kijken bij jeugdschaatsen. Zij gingen op zoek naar enthousiaste kinderen die de overstap naar het wedstrijdschaatsen willen maken! De geinteresseerden hebben hun gegevens achtergelaten en ontvangen binnenkort een mail over een proeftraining en wedstrijd. Hier kunnen zij kijken of wedstrijdschaatsen iets voor ze is!


Wil je ook graag meer informatie over wedstrijdschaatsen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

scouting

 

Joni, Yanick, Romée, Jan, Casper en ik mochten naar Groningen voor een interclub van De Scheuvellopers. Ik ging met mijn moeder eerst langs Westerland om onze coach (Joeri van der Tuin) op te halen. Na een lange rit kwamen we aan in Groningen.

 In de hal waar de ijsbaan is, was het heel erg koud. Belangrijk om goed warm te blijven dus. Eerst inlopen, schaatsen aantrekken en flink wat rondjes in schaatsen.  Toen begon de wedstrijd. We begonnen met de 500 meter. Yanick schaatste een heel mooi pr. Daarna schaatsten Joni en Yanick de 300 meter. Yanick had weer een mooi pr. Toen waren Romée en Jan aan de beurt voor de 700 meter. Als laatste reden Casper en ik nog een 1000 meter.

En daarna reden we nog een estafette; iedereen moest 200 meter rijden. Joeri deed ook mee. Daarna volgde de prijsuitreiking. Bij de individuele prijzen was Yanick derde bij de jongens pupillen B. Hij kreeg een bronzen medaille. Het was een leuke wedstrijd en we hebben het ook erg gezellig gehad. Het was erg fijn dat Joeri mee was om te coachen. Hij heeft het goed gedaan.

Fleur Groenewoud

Laatste nieuws

Nieuwsbrief...

Nieuwsbrief...

18.10.2017
Onlangs is de eerste nieuwsbrief verschenen. Je kunt hem downloaden via de link in de bijlage bij dit bericht.
Vrijdag 13 oktober opent IJsbaan De Meent haar deuren voor het grote publiek. Tot en met zondag 18 maart 2018 kan er weer volop geschaatst worden op de Alkmaarse halfoverdekte 400-meterbaan en in...
Impressie van week 1 Summercamp Kunstrijden Alkmaar 2017 1e editie Super intensieve lessen werden gegeven door Marcus Deen Skating, Terry Banghart en Jimmy Tavares! Geweldige off ice lessen met Timot...
De Algemene Ledenvergadering voor alle leden van de verschillende afdelingen zal gehouden worden op 14 september. Agenda en plaats worden later bekend gemaakt. H. den Uil...
Hallo allemaal, Hierbij alle informatie over het Summercamp 2017 in Alkmaar.Lees de informatie goed door en schijf je snel in. Indien er nog vragen zijn kunnen jullie deze sturen naar: summercampa...