Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

Vanmorgen is een afvaardiging van het wedstrijdschaatsen komen kijken bij jeugdschaatsen. Zij gingen op zoek naar enthousiaste kinderen die de overstap naar het wedstrijdschaatsen willen maken! De geinteresseerden hebben hun gegevens achtergelaten en ontvangen binnenkort een mail over een proeftraining en wedstrijd. Hier kunnen zij kijken of wedstrijdschaatsen iets voor ze is!


Wil je ook graag meer informatie over wedstrijdschaatsen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

scouting

 

Hier een verslag van de vliegende reporter

 

Samstag 10 Dezember 2016 reisde een sportief gezelschap voorzien van supporters naar Duitsland. Auto’s en campers vertrokken in alle vroegte.
Aangekomen in Grefrath/Niederrhein werd gestreden om de 27. Forderkreispokal georganiseerd door de Eisschnellauf-Club-Grefrath 1992 e.V. Wel een half uur later, want een van de meestrijdende clubs was zijn schaatsen vergeten, niet geheel onbelangrijk.:)

 

Als eerste ging Fenne Houtenbos van start, aangemoedigd door opa en oma en de rest van de fans, reed zij met wapperende haren een tijd van 38.69 (3e tijd).
Na haar volgde Sverre Bos, hij reed 40.50 (7e tijd), Thijn van Beusekom (37.34 (5e tijd),Joni Bos 37.67 (9e tijd), Yanick de Hoogd 30.39 (1ste tijd), Ilse Bakker 37.93 (10e tijd) en Oscar Pham 34.12 (8e tijd).
In het zonnetje en met een kopje heerlijke oploskoffie van oma Beusekom en dropjes van de vader van Ilse was het voor de fans ook heerlijk vertoeven. In de pauze met een warme chocomel met Duitse slagroom en was het erg genieten. De tweede afstand ging beginnen. Dit keer geen wapperende haren, maar met een super vlecht gemaakt door Marieke Beusekom reed Fenne 17 seconde van haar pr, 1.03.21 (2e tijd). Yanick en Oscar gingen ook meteen klaar zitten voor een vlecht. Er werd weer hard gestreden:
Sverre 1.08.01 (6e tijd,eindigde als 6e)
Thijn 1.03.74 (8e tijd, eindigde als 7e)
Joni 1.05.21 (10e tijd, eindigde als 10e)
Yanick 48.33 (1e tijd, eindigde ook als 1e)
Ilse 1.02.66 (8e tijd, eindigde als 8e)
Oscar 55.08 (8e tijd, eindigde als 8e)

Het bracht de Alkmaarsche Ijsclub naar een mooie 7e plek van de 12 ijsclubs die meededen. E.C. Grefrath won de wedstrijd.

 

Voor de uitslag zie

http://speedskatingresults.com/mobile/index.php?p=2&e=16766


De mass start liet even… op zich wachten, maar de fans bleven geduldig wachten, ondanks dat het weer minder werd. Met een half uur vertraging en iedereen voorzien van enkel bescherming en helmen startte de eerste groep. Alkmaar vertok goed. Helaas viel Fenne, uit het zicht van de fans, maar ze zette goed door. En uiteindeljik eindigde alkmaar op een mooie 8ste plek.
Het was een geslaagde dag en wat nog opviel was dat er een nieuwe pupillentrainer in aantocht is! Ronald nog bedankt! Je zorgde dat iedereen optijd en goed voorbereid op het ijs was. En ook de Alkmaarse vlag ontbrak niet tijdens de prijsuitreiking!!

 

Het rooster van de 400m baan is hier onder te downloaden.

Attachments:
Download this file (Rooster 400m.pdf)Rooster 400m[ ]43 kB

Joni, Yanick, Romée, Jan, Casper en ik mochten naar Groningen voor een interclub van De Scheuvellopers. Ik ging met mijn moeder eerst langs Westerland om onze coach (Joeri van der Tuin) op te halen. Na een lange rit kwamen we aan in Groningen.

 In de hal waar de ijsbaan is, was het heel erg koud. Belangrijk om goed warm te blijven dus. Eerst inlopen, schaatsen aantrekken en flink wat rondjes in schaatsen.  Toen begon de wedstrijd. We begonnen met de 500 meter. Yanick schaatste een heel mooi pr. Daarna schaatsten Joni en Yanick de 300 meter. Yanick had weer een mooi pr. Toen waren Romée en Jan aan de beurt voor de 700 meter. Als laatste reden Casper en ik nog een 1000 meter.

En daarna reden we nog een estafette; iedereen moest 200 meter rijden. Joeri deed ook mee. Daarna volgde de prijsuitreiking. Bij de individuele prijzen was Yanick derde bij de jongens pupillen B. Hij kreeg een bronzen medaille. Het was een leuke wedstrijd en we hebben het ook erg gezellig gehad. Het was erg fijn dat Joeri mee was om te coachen. Hij heeft het goed gedaan.

Fleur Groenewoud

De laatste wedstrijd in Heerenveen, woensdag 16 maart, verliep erg gezellig en soepel. Voor het eerst ook de mogelijkheid om een derde afstand te rijden, wat bij een wedstrijd van 3 uur prima te doen is, kan ik uit eigen ervaring melden, hoewel ik na 2 rondjes op de 5km wel even moest gaan liggen in de bocht.

Er werden ondanks een hoge luchtdruk nog diverse PR's en goede tijden gereden. Rick Steman haalde grote happen van zijn PR's af en haalde nog even zijn CF punten. Iedereen hopelijk weer met vertrouwen het nieuwe seizoen in in de opbouw naar nog betere prestaties

Tot ziens in mei als de zomertrainingen weer beginnen en geniet van de rust.

 

De uitslagen vind u terug bij het kopje uitslagen bij wedstrijdschaatsen Algemeen.

 

 

Hoofdsponsors

eriks1

 

Slikker

 

Laatste nieuws

Vladimir Markov en Lika Brons Clubkampioenen AIJC Kunstrijden 2017Kaylee Moree wint goud bij Nationale KNSB Bokaal finale Dordrecht Het was een druk wedstrijdweekend voor AIJC kunstrijden. Naast de C...
Afgelopen week vond op de Uithof in Den Haag de Open Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden 2017 (ONK/Challenge Cup) plaats. (22-26 februari 2017). Melissa Hopman (11, Alkmaar) was als 3e geplaatst...
Vanmorgen is een afvaardiging van het wedstrijdschaatsen komen kijken bij jeugdschaatsen. Zij gingen op zoek naar enthousiaste kinderen die de overstap naar het wedstrijdschaatsen willen maken! De gei...
Trots op onze langebaan pupillen die de AIJC vertegenwoordigden op de Ben Lieferink Bokaal. Een verslag van Wisse. Vijf februari deden we mee met een marathon. Het leuke van deze wedstrijd was dat...
Een puike prestatie van Yanick op het NPT, het officieuze Nederlands Pupillen Kampioenschap. Met 2 dikke PR's op het perfecte ijs van Kardinge pakte hij een 2e (500m / 45,5 sec) en een 3e (700m/ 1...