Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

Zaterdag 3 dec stonden er maar liefst 3 man van de clubselectie aan de start van de 3000m op het NK jun in Enschede.

Met een PR en een 16e plaats voor Merle Meije en een 17e plaats voor Joeri van der Tuin, presteerden zij prima.

Isa Merkuur kwam niet aan een PR toe en moest genoegen nemen met de 18e plaats. Vanavond gaat ze op het clubkampioenschap supersprint revanche nemen. Wesley Hollenberg miste net het podium, en werd 4e. Joes Klijnsoon  reed zijn snelste seizoentijd en werd 8e. Vanavond op de 5 km hoopt hij wat hoger te eindigen.

De NK sprint is vandaag aan de 2e dag toe, Rachelle van de Griek staat na de eerste dag 2e  met prima tijden , Robin Groot werd op de 500m gedisqualificeerd, maar revancheerde zich prima met een 6e plaats op de 1000m,

Oud AIJC er Jason Stemen staat bij de jun A 7e na de eerste dag.

Afgelopen weekend hebben Joes Klijnsoon en Joeri Groot meegestreden om de Eindhoventrofee. Als de KNSB regels goed waren nageleefd had ook Mark Ooievaar acte de presence mogen geven, maar de regiozuid had fouten gemaakt bij de aanmelding en zeggen dan helaas pindakaas !!??

De loting had bepaald dat Joeri en Joes tegen elkaar mochten strijden op de 500m en deze strijd werd door Joeri nog gewonnen met een mooie 14e plek in 38.67 om 38.92. Daarna kwamen Joes zijn afstanden. Op de 5000m vielen de tijden in een ijskoud Eindhoven wat tegen, maar de mannen hielden goed stand in het zeer sterke deelnemersveld. Na een goede nachtrust viel de 1500 van Joeri in  1.58.27 iets tegen, maar Joes zette een geweldige 1.55.13 neer ! Joeri herstelde zich met een prima 3000 m in de 18e tijd en Joes wist met zijn 3000m nog 4 plaatsen in het klassemenr te stijgen naar plaats 14. Joeri eindigde op de 20e plaats in het klassement.

Oud AIJC er Jeffrey Kors legde beslag op de 23e plaats 

Marcel Bosker won de Eindhoventrofee voor Jos de Vos en Thomas Geerdinck.

Next Stop: Gruno Bokaal op 7 en 8 januari, waar de plaatsen voor het NK allround verdeeld gaan worden.

 

Uitslag

 

 

Gelukkig zit er tegenwoordig een dak op een ijsbaan. Want dat was zaterdag 4 november in Hoorn geen overbodige luxe. Wat een hondenweer. Nelle, Oscar, Jente, Sil, Isa en Stefan verdedigen de kleuren van AIJC tijdens de interclubwedstrijd van STG Purmerend. Het ijs was goed, en de prestaties mochten er ook wezen. Isa, Jente en Nelle waren derde in hun categorie en kregen een medaille als aandenken. Sil werd door een dik pr op de 1.500 meter (2.25) 2e in zijn categorie. Stefan moest starten bij de b-junioren. Best lastig, maar wel een knap pr op de 1.500 meter. Oscar oogstte ook prima, met twee pr's in twee races.

Daarna een indrukwekkende estafette gereden. Wat gingen jullie hard. Op de wissels ligt nog verbeterpotentieel, is ook best lastig en we hadden ook niet geoefend. We werden 2e in onze groep en volgens mij 5e overall. Allen: een mooie prestatie. Ik ben trots!!!!!

 

categorie      naam                                     300 meter           500 meter           1.000 meter       1.500 meter

DPA                Nelle van Riet                      32.63                   52.42

HPA                Oscar Pham                          33.68 (PR)           53.97 (PR)

DC                   Jente Henselmans                                            49.67                   1.44.16

HC                   Sil Buyck                                                             47.78                                                 2.25.32 (PR)

DB                   Isa van Riet                                                        48.68                                                 2.35.04

HB                   Stefan Potgieter                                               47.09                                                 2.29.41 (PR)

Met sportieve groet,

Martin Buyck

Joni, Yanick, Romée, Jan, Casper en ik mochten naar Groningen voor een interclub van De Scheuvellopers. Ik ging met mijn moeder eerst langs Westerland om onze coach (Joeri van der Tuin) op te halen. Na een lange rit kwamen we aan in Groningen.

 In de hal waar de ijsbaan is, was het heel erg koud. Belangrijk om goed warm te blijven dus. Eerst inlopen, schaatsen aantrekken en flink wat rondjes in schaatsen.  Toen begon de wedstrijd. We begonnen met de 500 meter. Yanick schaatste een heel mooi pr. Daarna schaatsten Joni en Yanick de 300 meter. Yanick had weer een mooi pr. Toen waren Romée en Jan aan de beurt voor de 700 meter. Als laatste reden Casper en ik nog een 1000 meter.

En daarna reden we nog een estafette; iedereen moest 200 meter rijden. Joeri deed ook mee. Daarna volgde de prijsuitreiking. Bij de individuele prijzen was Yanick derde bij de jongens pupillen B. Hij kreeg een bronzen medaille. Het was een leuke wedstrijd en we hebben het ook erg gezellig gehad. Het was erg fijn dat Joeri mee was om te coachen. Hij heeft het goed gedaan.

Fleur Groenewoud

Verslag Interclub Groningen 12 november 2016

Vrijdag nog ff paar patienten behandeld tot half 11 en daarna Jacco opgepikt in St Pancras. OP naar Heerenveen, waar onze superjoes mee mag doen met de grote mannen in een uitverkocht Thialf stadion.

Jacco had de dag ervoor zijn accreditatie al opgehaald, maar kon de mijne nog niet meenemen, daar ze nog geen pasfoto van mij in het archief hadden. Tot het laatste moment nog spannend of we als trainer 3 wel een accreditatie krijgen, want iemand op een NK nivo krijgen dat lukt nog wel als trainer 3, maar daar coachen is natuurlijk een stuk moeilijker, dat kun je niet zomaar ???!!!

Maar ik stond op het lijstje, foto gemaakt en de kaart om de nek en die 3 dagen niet meer afgedaan!

Daar ik een accreditatie als fysiotherapeut had en daarom ook op het middenterrein en in de kleedkamers mocht, in tegenstelling in Jacco die alleen maar rond de baan mocht komen. Dit betekende wel dat ik het hele weekend Jacco van koffie thee en bananen mocht voorzien. Even een rondje langs de tribunes gelopen en naar al onze fans gezwaaid. Er was ook op vrijdag al een man of 15 speciaal voor Joes gekomen, dus nog even gezellig op de tribune plaats genomen.

Jacco nog even bij de inrijtraining op het ijs, en daarna was het tijd voor de wedstrijd. Joes had een lekkere loting, met een buitenbocht start en een rijder waar hij op de kruising naar toe kon rijden. een tiende laten liggen in de opening, maar verder een prima race met een 18e plaats en met 38.61 snelste nederlandse tijd. Rob Wokke was als trainer 4 op het ijs om Joes te coachen.

De eerste dag zat er alweer op wat Joes zijn wedstrijd betrof. Daarna lekker relaxed genoten van de sprinters. 

Na afloop vond de loting plaats voor de 5000m. Ook leuk om eens een keer mee te maken. Twee kunstrijdsters kwamen met een emmertje met nummertjes langs de aanwezige coaches, die er een uit mochten trekken. Ik denk dat het louter toeval was dat ze wel 5 keer bij mij langs kwamen en maar één keer bij Jacco.

Ik trok als tegenstander voor Joes Thomas Geerdinck, wat op voorhand een mooie tegenstander was waar hij misschien wel wat aan had. Ondertussen flink trek gekregen want al het eten wat overal stond was niet voor de trainers /coaches, dus toen de 2 kunstrijdsters als enige nog even wat eten opschepten uit een verder nog volle bak met pasta, zaten we even later gezellig kletsend aan een bordje pasta en denken we er over om volgend jaar kunstschaatstrainer te worden. Nog wel even gemeld dat Joes nog erg vrijgezel is, wat de volgende dag zijn resultaten afwierp in de zin van een lieve glimlach naar Joes. Je ziet maar als coach moet je overal aan denken.

Na een goede nachtrust, de volgende dag om kwart voor 9 ingestapt in de door mij geregelde en door vader Erwin bestuurde supportersbus. In de bus de tickets uitgedeeld en nog even het Joessie, Joessie geoefend. De 500om was het eerste onderdeel van de zaterdag en Joes mocht na de dweil in rit 5 rijden. Bij de lange afstanden mogen er 2 coaches op het ijs, en daar er gewoon een schaatser op mijn pas stond meende ik dat dat vast betekent dat je als assistent het ijs op mag.

Bij het voorstellen aan de start en tijdens de eerste ronden werden de 2 rijders verwisseld, dus Joes kreeg wel erg snelle eerste rondjes door van Rob, maar gelukkig had de tijdwaarneming het ook in de gaten, dus na 2 rondes stond het er weer goed op. Veel gejuich tijdens de rit van Joes, vooral in bocht zuid waar de supportersbus was neergestreken.

Van tevoren hadden we een tijd rond de 6.45 in gedachten, maar de ritten ervoor waren al niet zo snel, dus wat zijn tijd van 6.54 betekende was nog niet direct helemaal duidelijk. Uiteindelijk was het goed voor een 14e plaats en ook zoveel sneller dan de anderen, dat hij ook in het klassemnet 14e stond na 2 afstanden. Mijn debuut op het ijs in een vol Thialf zat er op, maar net als Joes, vergeet je eigenlijk tijdens de wedstrijd dat het anders is als anders en doe je gewoon je ding. maar buiten de race zelf wel genieten van deze geweldige entourage! Op zondag koden we een beetje uitslapen, want de bus vertrok om kwart over 11. 

Vandaag alleen nog een 1500m, maar wel nog 3 man die hem konden passeren als we naar de verschillen in eerdere wedstrijden keken. Het kwam er dus op aan om nu een goede race neer te zetten. De dag ervoor werd er niet gekeken wie er op het ijs stond en al was het misschien maar een fractie, misschien kon ik als bekende coach voor Joes net een tiende schelen en een plaats in het klassement. Met Rob even overlegt, dat ik het ijs op zou gaan, daar hij ineens toch wat last van zijn linkerkuitspier had !

Voor de zekerheid nog maar een witte jas aangesproken en gevraagd of dat oke was. Hij dacht van wel met een schaatser en een rode balk op mijn kaart, dus wie ben ik dan om te zeggen dat het niet mag.

Met het ronde ord in mijn hand zie ik Joes furieus van start gaan met een opening van 25,2 en daarna een rondje 27.8, wat ook nodig was omvoor Jeroen Janissen langs te kunnen. 5 keer hard geroepen dat hij naar buiten moest om geen kruisingsproblemen te krijgen, Met een 29.3 zat een PR er nog steeds in, maar in de laatste bocht was te zien dat de eerste ronden erg veel kracht hadden gekost. Een evenaring van zijn PR van Inzell in 1.53.07, was dan ook prima , al zijn concurrenten die hem konden passeren had hij niet alleen in het klassement achter zich gelaten, maar ook op de 1500.  Perfecte race op het juiste moment.

14e van Nederland

wat een superprestatie Joes, we hebben van je genoten en hopen volgend jaar nog meer te gaan genieten van je prestaties. En weet waar je het voor doet,  op het podium een kus van de kunstschaatster !!!!!!

Bedankt voor deze superervaring , ik denk namens alle AIJC-ers en nog vele anderen

 

een trotse coach

 

 

Hoofdsponsors

eriks1

 

Slikker

 

Subsponsors

Laatste nieuws

Impressie van week 1 Summercamp Kunstrijden Alkmaar 2017 1e editie Super intensieve lessen werden gegeven door Marcus Deen Skating, Terry Banghart en Jimmy Tavares! Geweldige off ice lessen met Timot...
De Algemene Ledenvergadering voor alle leden van de verschillende afdelingen zal gehouden worden op 14 september. Agenda en plaats worden later bekend gemaakt. H. den Uil...
Hallo allemaal, Hierbij alle informatie over het Summercamp 2017 in Alkmaar.Lees de informatie goed door en schijf je snel in. Indien er nog vragen zijn kunnen jullie deze sturen naar: summercampa...
30 Mei 2017 Met een krachtige wind over de Mijzen starten 28 atleten hun race tegen de klok. Wind pal tegen op de 1km, en later nog eens op de laatste 5 km van het hele rondje. Een uitdag...
Vanaf maandag 8 mei gaan we weer beginnen met de zomertrainingen Op de volgende dagen zijn er in principe centrale trainingen, maar houd de programmas in de gaten: Maandag: 19.00 u...