Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

Trots op onze langebaan pupillen die de AIJC vertegenwoordigden op de Ben Lieferink Bokaal. Een verslag van Wisse.

 

Vijf februari deden we mee met een marathon. Het leuke van deze wedstrijd was dat we in teams waren. We waren met twee teams: Casper, Jannick , Wisse en Oscar, Jerry en Jan.

 

We reden een marathon van zeven ronden.Het was heel erg leuk. Al snel werd er een kop groep gevormd, waar Casper Jannick en Wisse bij zaten.

 

Toen we nog twee ronden moesten, versnelde het team van Noordkop. We konden bij blijven maar het lukte niet om ze nog in te halen. Bij de finish bleek dat Jannick net geen tweede werd. Casper werd vierde en Wisse vijfde. Bij het volgende groepje zat Oscar die werd achtste, na dat groepje kwam Jan als elfde en Jerry werd twaalfde, maar die het als D pupil alsnog heel goed deed.

 

Ik had mijn mylaps om en daaruit bleek dat de snelste ronden van de kop groep 35,7 en dat is 40km per uur.

 

Goed gedaan allemaal.

 

Groeten van Wisse

Een puike prestatie van Yanick op het NPT, het officieuze Nederlands Pupillen Kampioenschap.

 

Met 2 dikke PR's op het perfecte ijs van Kardinge pakte hij een 2e (500m / 45,5 sec) en een 3e (700m/ 1.06.4 min) plaats in deze sterk bezette competitie.

 

Lees hieronder hoe Yanick de dag beleefde en bekijk de foto's!

 

 

Op 28 januari mocht ik Nederlands kampioenschappen voor pupillen rijden in Groningen. ik was de dag voor de wedstrijd verhuisd dus had ik niet zo goed kunnen slapen. dus ik was blij toen het ochtend was. ik had goed ontbeten en om 10:15 uur gingen we de auto in om er heen te gaan. we hadden onderweg nog even een stop gemaakt om iets te kopen voor de trainer Dick die speciaal naar groningen zou komen om mij te coachen. Toen we daar aankwamen was het rond 12:30 uur. Toen ik me ging aanmelden kreeg ik een tas daarin zat een muts met Beslist erop en een I-skate bidon en een programmaboekje. om half 2 kan je inrijden om te kijken hoe het ijs schaatst en daarvoor hebben we nog een goede warming-up gedaan.

om 14:15 uur mocht ik het ijs op. Gelukkig mocht ik tegen de snelste rijden dus daar kon ik me goed aan optrekken. dit was voor de 500 meter met een goede PR van een seconde eraf (45.50) werd ik 2de.                            

 

toen moest ik heel lang wachten voor mijn volgende rit deze was om 17:00 dit was een 700 meter en daar had ik ook een PR op van 2 sec eraf (1 min 06) en met deze tijd was ik 3de geworden. toen moesten we nog wachten op de prijsuitreiking. na de prijsuitreiking hebben we Dick bedankt omdat hij de hele dag voor mij er was. Daarna gingen we naar huis. moe maar heel erg blij gingen we nog heel even langs bij mijn ouwe oma die hier in de buurt woont.

Dit was mijn dag groetjes: Yanick.

 

 

 

 

 

Vandaag een bijzonder training voor de pupillen. Wegens afwezigheid van de vaste trainers waren roetpieten opgeroepen om bij te springen. Na het volgen van een schriftelijke spoedcursus bleken de pieten al zo ver dat ze de training zelfstandig voor hun rekening namen. Dit tot groot plezier van de pupillen, hun ouders en de bezoekers langs de baan.

 

Sint en Pieten, bedankt voor jullie hulp! 

Roetpieten

We gingen op donderdag 5 januari op schaatskamp.

 

We verzamelden bij Ranzijn en gingen toen naar Leeuwarden. Toen we daar aankwamen rende iedereen naar boven om de beste kamer te claimen. Daarna gingen we ons omkleden voor de hardlooptraining, maar iedereen had snoep gegeten en dat ging niet goed samen met de training.

 

Na de training mochten we chillen op onze kamer of in de chillruimte met banken, zitzakken, tv en natuurlijk wifi. We deden ook nog een schaatsquiz met spelletjes en het was heel gezellig. Bij het avondeten was het stamppotavond met hutspot, zuurkool en boerenkool. De telefoons moest je inleveren tijdens het eten en in de nacht, dus het was heel gezellig.

 

De volgende morgen gingen we ontbijten en daarna naar de schaatsbaan. Eenmaal op de schaatsen werden we verdeelt in groepjes en gingen trainen. Het was lekker rustig op de baan en heel goed ijs. We kregen ook icetea en sultana, en gingen toen weer terug. Iedereen rende snel naar binnen om als eerst bij de douchen te zijn, en de spaghetti was heel lekker, maar we moesten het snel opeten omdat we naar het EK gingen in thialf. Toen we in thialf aankwamen kregen we een sjaal en gingen naar onze plaatsen. Bij de eerste afstanden was iedereen aan het kijken, maar daarna gingen we allemaal naar de kinderclub om prijzen te winnen. We maakten nog een groepsfoto en gingen toen weer terug. Daarna gingen we meteen slapen tenminste de meeste.

 

De volgende dag werd iedereen wakker geschreewt omdat er sneeuw lag. De meeste gingen naar buiten en dat word een sneeuwballengevecht. Ook gingen mensen in hun zwembroek naar buiten rennen en rollen in de sneeuw. Bij het ontbijt gingen we naar de schaatsbaan en schaatsten we tot laat in de middag door.

De A pupillen kregen nog een extra hardlooptraining, en hebben de meeste een film gekeken.

 

Er was ook nog een pizza bakwedstrijd voor wie de mooiste en lekkerste pizza kon maken.

De laatste groep was om half tien klaar. En de jury heeft genoten. De laatste dag gingen Isa en Eva bij het ontbijt hun rap laten horen, en toen gingen we onze spullen inpakken want we gingen na het schaatsen meteen door naar huis. De laatste training was het heel erg druk dat was wel jammer.

 

Op de terugweg gingen we langs de McDonald's waar we een nog een ijsje mocht draaien na het eten. Ik vond het een hartstikke leuk kamp, en duimpie voor de begeleiders.

 

De eerste AIJC clubwedstrijd al weer op het programma. Na 2, voor sommige 3, ijstrainingen mochten we eindelijk weer laten zien wat we het liefste doen. Zo hard mogelijk over het ijs knallen!

 

En wat was het weer leuk. En wat werd er al weer enorm snel geschaatst. Zo snel dat de electronische tijdwaarneming het allemaal niet bij kon houden en de klokkende ouders bijna ogen en oren te kort kwamen om alle tijden te registreren.

 

De trainers hadden het al een beetje verwacht. Dat plezier en de vooruitgang zagen we in de zomer ook al terug tijdens de loop, skeeler en mountainbike trainingen. Op de trainingen een fijne groep die het leuk heeft met elkaar en er "voor gaat. " Dat werpt zijn vruchten af tijdens de wedstrijden waarin iedereen het zelf moet laten zien.

 

Het kan niet anders of we gaan weer een heerlijk schaatsseizoen in waarin we weer van alles mee gaan maken.  Van sprintwedstrijden tot marathons, van koude voeten tot dampende thee en koffie, van medailles tot glimmende bekers, van vallen tot opstaan, van botte tot messcherpe schaatsen, van Alkmaar tot Grefrath, van tegenslag tot euforie.

 

Wij zijn er klaar voor!

 

Maar voordat we helemaal de winter induiken, toch nog even terugkijken op het zomerseizoen.

 

Skeeleren in Warmenhuizen, Mountainbiken op Texel , Pupillenkamp in Langedijk, Looptraining in Heiloo, Tijdrit op de Geestmerambacht, Trampoline Clinic bij Triffis.

 

We hebben niet stilgezeten. Super dat we daarbij kunnen rekenen op de pupillen, ouders, trainers en alle vrijwilligers die dit met elkaar voor elkaar boksen!

 

AIJC Pupillendag 2016 Groepsfoto Triffis Logo

 2016 AIJC Zomer x2016 MTB Tijdrit 22016 AIJC Zomer 72016 AIJC Zomer 32016 AIJC Zomer 82016 AIJC Zomer 9

2016 AIJC Zomer 1

 

Laatste nieuws

Nieuwsbrief...

Nieuwsbrief...

18.10.2017
Onlangs is de eerste nieuwsbrief verschenen. Je kunt hem downloaden via de link in de bijlage bij dit bericht.
Vrijdag 13 oktober opent IJsbaan De Meent haar deuren voor het grote publiek. Tot en met zondag 18 maart 2018 kan er weer volop geschaatst worden op de Alkmaarse halfoverdekte 400-meterbaan en in...
Impressie van week 1 Summercamp Kunstrijden Alkmaar 2017 1e editie Super intensieve lessen werden gegeven door Marcus Deen Skating, Terry Banghart en Jimmy Tavares! Geweldige off ice lessen met Timot...
De Algemene Ledenvergadering voor alle leden van de verschillende afdelingen zal gehouden worden op 14 september. Agenda en plaats worden later bekend gemaakt. H. den Uil...
Hallo allemaal, Hierbij alle informatie over het Summercamp 2017 in Alkmaar.Lees de informatie goed door en schijf je snel in. Indien er nog vragen zijn kunnen jullie deze sturen naar: summercampa...