Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

Belofte maakt schuld… Na de junioren afsluiting gisteren, vandaag verslag van de 2e (en laatste) dag van “mijn” MTB weekend.

 

Zondag 06:45. Na gisteren voelt het een beetje als uitslapen, maar toch had ik best nog een uurtje extra kunnen gebruiken.

 

Ritueel vergelijkbaar aan zaterdag. Slaapdronken bed uit en het raam uitkijken. Weer dichte mist. Weer koffie en een bordje pap en de fietskleren (van gisteren, ze roken nog best fris…) aan. Dochter Britt is ook het bed al uit. Helaas, blijkt nog niet in staat om vandaag weer aan te sluiten bij de MTB groep. Ontstoken teen verhinderd het aantrekken van de krappe fietsschoenen. Ik baal. Had tegen beter weten in gehoopt dat het tijdig zou herstellen.

 

Verandert wel het reisplan. Besluit om op de MTB naar het beginpunt van vandaag te rijden. Buiten kom ik Camille en buurman tegen. Camille is klaar voor actie zie ik. MTB ziet er goed voorbereid uit. Buurman neemt de nieuwe bidons voor de pupillen mee in de auto. Scheelt me weer een hele dikke rugzak.

 

Om kwart voor acht op de fiets en blazen naar Bergen aan Zee. Voel wel het glaasje wijn van gisteravond in de benen. Gewoon harder doortrappen zeg ik tegen mezelf. Lekker warm kom ik aan op parkeerplaats. Ben niet de eerste. Trainer Arnout staat al met Jerry fietsen van de auto te halen.

 

Met beetje sip gezicht verteld hij wel de ActieCamera mee te hebben, maar het bevestigingsboutje is vergeten. Wie heeft er een M3 boutje bij zich. Kunnen we niet ergens iets van een fiets afhalen of zo? Gelukkig, Marco arriveert en op de fiets van Evelien een complete camera bevestigingszet. Na het monteren van de camera deelt Trainer doodleuk mede het missende boutje inmiddels in zijn auto gevonden te hebben. Hoop dat hij de route van vandaag beter voorbereid heeft…

 

Inmiddels stroomt het al aardig vol op de parkeerplaats. De opkomst is super. En ook de begeleiding blijkt goed voor elkaar. Peter, Stefan en Marco als inmiddels “vaste” MTB begeleiders aangevuld door Arnoud (ja met een d) als gelegenheids begeleider. Groepsfoto en uitdelen van de nieuwe bidons. Mooi dat ouders ook met dit soort bijdragen helpen. Ik zie veel blije gezichten. Alleen maar blije gezichten eigenlijk.

 

Snel kaartje gekocht zodat we allemaal legaal het PWN gebied in kunnen en van start maar. Moeder Monique zorgt voor de vastlegging op video.

 

Met het oversteken van de Zeeweg het PWN gebied in. Een nieuwe ervaring voor onze atleten. We zijn niet alleen. Met regelmaat razen MTB ers ons voorbij of tegemoet. Aanmoedigingen achterlatend als we op steil klimmetje of mul pad zitten. Voelt toch een beetje als een grote MTB familie. Met trots bekijk ik “onze” pupillen. Waar de meesten in mei van dit jaar voor het eerst kennismaakten met de MTB zijn ze inmiddels gegroeid. Vaardig en sterk manoeuvreren ze door de duinen.

 

Dan stagnatie. Oscar is zijn trapper verloren. Voor de niet-kenners: Dat is een redelijk essentieel onderdeel van de MTB. Geen passend gereedschap voorhanden dus met de hand vastgezet. Helaas, paar honderd meter verder weer los. Passerende Mountainbikers aangehouden. Niemand heeft een steeksleutel 16. Zwager Ad brengt uitkomst. Op belletje wordt gereedschapkist omgekeerd en in de auto gesprongen met betreffend gereedschap. 2 Minuten voor aankomst passeren ouders Eva. Met steeksleutel bij zich. Oscar geholpen en Zwager voor niets gereden.

 

Op volle kracht terug en weer aangesloten bij de groep. Consternatie. Groot en langharig dier gesignaleerd in bos vlak naast pad. Gerucht dat het hier om laatste mammoet zou gaan blijkt misverstand. Rund uit Schot- of ander Hoog land.

 

Doorknallen tegen flinke klimmetjes op. Spieren worden inmiddels gevoeld. Willen toch nog wel naar dat andere stuk nieuw terrein. Het strand.

 

Besluiten op te breken in 2 groepen. Groep Arnout pakt nog even extra stuk duin. Groep Dick pakt mooi pad langs Zeeweg.

 

Groep Dick bereikt als eerste strandgebied. Aangemoedigd door mede-MTB er vliegen ze de strandopgang af het mulle zand in. Chrashen en veel lol. En veel zand.

 

Over het strand naar de opgang richting boulevard. Niet door het water fietsen roept Dick. Uiteraard wordt er goed geluisterd naar deze wijze raad. Strandopgang op met lichtste verzet, op weg naar beloning: Appeltaart met frisdrank.

 

Boven gekomen sluit Groep Arnout aan. Mooie timing. Evalien blijkt enigszins gehavend na val op snelle afdaling. Hoor geen gepiep of geklaag. Vallen hoort er ook een beetje bij weten we na de afgelopen maanden.

 

Met zijn allen naar De Duinerij voor onze beloning. Bediening raakt enigszins zenuwachtig. Is er wel genoeg gebak in huis? Het komt goed. Onder het uitwisselen van sterke verhalen op hoog volume worden de appelpuntjes verslonden. Appie naar wachtende ouders gestuurd. Wordt wat later…

 

Voordat we terug rijden, toch nog even met de hele groep het strand op. Trainer Dick weet een mooie route over een zandplaat. Het waterplasje aan het einde blijkt echter wat dieper dan verwacht. Daar gaat het goedd voorbeeld. Wederom veel lol!

 

Aangekomen op de parkeerplaats nog even koppen tellen. Mooi, we zijn niemand kwijtgeraakt. Met een praatje van de trainers sluiten we een mooie dag en het zomer trainingsseizoen af.

 

Volgende week het ijs weer op. Komende half jaar iedere zaterdag ochtend de wekker. Dit weekend heeft mooi geholpen om weer in het ritme te komen.

 

Pupillen, bedankt voor jullie inzet vandaag en de afgelopen zomer. Het is een feestje om jullie te trainen!

 

Arnout Coenen en Dick De Niet

 

Foto's en filmpje vindt je hier.  Login "AIJC" en PW "Schaatsen"

 

 

 

 

Laatste nieuws

Nieuwsbrief...

Nieuwsbrief...

18.10.2017
Onlangs is de eerste nieuwsbrief verschenen. Je kunt hem downloaden via de link in de bijlage bij dit bericht.
Vrijdag 13 oktober opent IJsbaan De Meent haar deuren voor het grote publiek. Tot en met zondag 18 maart 2018 kan er weer volop geschaatst worden op de Alkmaarse halfoverdekte 400-meterbaan en in...
Impressie van week 1 Summercamp Kunstrijden Alkmaar 2017 1e editie Super intensieve lessen werden gegeven door Marcus Deen Skating, Terry Banghart en Jimmy Tavares! Geweldige off ice lessen met Timot...
De Algemene Ledenvergadering voor alle leden van de verschillende afdelingen zal gehouden worden op 14 september. Agenda en plaats worden later bekend gemaakt. H. den Uil...
Hallo allemaal, Hierbij alle informatie over het Summercamp 2017 in Alkmaar.Lees de informatie goed door en schijf je snel in. Indien er nog vragen zijn kunnen jullie deze sturen naar: summercampa...