Kom schaatsen bij de AIJC

Kom ook gezellig schaatsen bij de Alkmaarsche IJsclub!

 

Schrijf je in bij een van de afdelingen:

Kunstschaatsen

Wedstrijdschaatsen

Toerschaatsen

G-schaatsen

Jeugdschaatsen

Schaatslessen

AIJC beeldmerk kleding rood

 

Na ongeveer 170 km te hebben gereden komen de Alkmaarsche toppers, Romeé, Jolien, Joni, Xander, Rens en Sverre aan in Eindhoven. Voor alle pupillen is dit een nieuwe baan dus straalt het enthousiasme er vanaf en ze hebben er heel veel zin in.

 

De meegereisde supporters (lees ouders) staan zoals altijd trouw langs de kant om de pupillen voorruit te schreeuwen. Als eerst aan de beurt zijn de C pupillen, Joni en Sverre (hij was voor even omgetoverd tot C Pupil).

De C pupillen rijden een 100 meter, het gaat allemaal heel snel en helaas komt Sverre ten val. Op naar de 500 meter waar Romee en Xander starten, een heel spektakel want Xander vergeet bijna te wisselen (hij rijdt alleen) maar na het geschreeuw van een oplettende trainer komt het toch nog goed. Een troost voor Xander, het overkomt de beste hoor, Sven Kramer heeft er nog steeds nachtmerries van. Als slot de oudste pupillen die zijn meegereisd, Jolien en Rens. Het ijs is erg stroef en zacht maar ze doen hun best. Helaas komt Rens op de laatste 100 meter ten val maar zo professioneel als hij is staat hij op en gaat over de finish.

 

Onze hulp trainer Stefan (vader van Rens) is trots en de moeders staan met grootste overtuiging aan te moedigen langs de kant als de kinderen langskomen, kortom voor ieder een leuke uitje. 

 

Bij de tweede afstand wordt het ijs er helaas niet echt beter op, maar de pupillen gaan ervoor, iedereen heeft immers dezelfde omstandigheden! Ze starten allemaal goed op hun afstanden, de C/B pupillen rijden een 300 meter en de A pupillen een 700 meter. Ondanks de lastige omstandigheden worden er prachtige tijden gereden, Rens rijdt zelfs een persoonlijk record op de 700 meter, wel 2 seconden eraf!

 

Aan het eind van de avond gaan we moe, koud maar met een beker en oorkonde naar huis en zit er weer een mooie wedstrijd in Eindhoven op!

 

Hoedoe!

 

20151212 Interclub Eindhoven 2

Laatste nieuws

Nieuwsbrief...

Nieuwsbrief...

18.10.2017
Onlangs is de eerste nieuwsbrief verschenen. Je kunt hem downloaden via de link in de bijlage bij dit bericht.
Vrijdag 13 oktober opent IJsbaan De Meent haar deuren voor het grote publiek. Tot en met zondag 18 maart 2018 kan er weer volop geschaatst worden op de Alkmaarse halfoverdekte 400-meterbaan en in...
Impressie van week 1 Summercamp Kunstrijden Alkmaar 2017 1e editie Super intensieve lessen werden gegeven door Marcus Deen Skating, Terry Banghart en Jimmy Tavares! Geweldige off ice lessen met Timot...
De Algemene Ledenvergadering voor alle leden van de verschillende afdelingen zal gehouden worden op 14 september. Agenda en plaats worden later bekend gemaakt. H. den Uil...
Hallo allemaal, Hierbij alle informatie over het Summercamp 2017 in Alkmaar.Lees de informatie goed door en schijf je snel in. Indien er nog vragen zijn kunnen jullie deze sturen naar: summercampa...